Projektant: - branża budowlana i technologia - mgr inż. Jan Bryniarski,
- instalacje sanitarne - mgr inż. Tadeusz Świst
- instalacje elektryczne - mgr inż. Józef Cybulski
Wykonawca: Przedsiębiorstwo Budowlano-Usługowe "WRAAS" Sp. j. - Nowy Targ
Inspektor Nadzoru: inż. Tomasz Łach
Koszt inwestycji: 337 989,23 zł
Termin przekazania placu budowy: 28 czerwca 2010 r.
Termin zakończenia realizacji zadania inwestycyjnego: sierpień 2010 r.
Zakres inwestycji obejmuje:
- modernizację pomieszczeń kuchni wraz z zapleczem i przystosowanie ich do aktualnych wymagań przepisów sanitarno-higienicznych i BHP,
- wymiana istniejącej instalacji ciepłej i zimnej wody, kanalizacyjnej, c. o. oraz elektrycznej,
- modernizacja istniejącej instalacji wentylacji mechanicznej,
- wymiana istniejącej windy towarowej,
- wymiana urządzeń technologicznych w kuchni.
Celem remontu pomieszczeń kuchni jest:
- poprawienie warunków pracy w kuchni,
- podniesienie estetyki pomieszczeń poprzez zastosowanie odpowiednich materiałów wykończeniowych,
- dostosowanie linii technologicznej przygotowywania posiłków do wymagań sanitarnych
Od kilku lat konsekwentnie zostają modernizowane stare pomieszczenia kuchenne wraz
z zapleczami pomocniczymi we wszystkich placówkach oświatowych na terenie miasta Nowy Targ. Jest to nie tylko dostosowanie obiektu do wymagań sanitarnych lecz także podniesienie jego estetyki i komfortu pracy.