RSS RSS facebook
BIP Biuletyn Informacji Publicznej

eUrząd

ePUAP
Znajdź żłobek

Pogoda Serwis pogodowy IMGW
Miejskie Centrum Kultury
Miejska Biblioteka Publiczna
Miejskie Centrum Oświaty i Usług Wspólnych
Miejskie Centrum Sportu i Rekreacji
MMKS Nowy Targ
Invest in Nowy Targ
Nowy Targ - stolica Podhala miasto z 670-letnią historią, określane przez wszystkich Górali jako Miasto.

» więcej o mieście

Nasze Osiągnięcia

ISO9001:2015

#ekoLiderzy2018

JP II Nowy Targ
Nad Dunajcem
Album-Ocalic
NT Szlak Rowerowy
Rowerowy Nowy Targ
PAP Samorząd
Miejska Orkiestra
nowytarg24.tv
PPUZ
NFOŚiGW
Czyste spalanie
Amazonki
Fundacja im. A. Worw
Aeroklub
WKU Nowy Targ
Pakiet dla średnich
Pomoc Ukrainie
2022 GUS Małopolska
Malopolska

Google Translate - tłumaczenie maszynowe strony:

           
Aktualnie stronę ogląda osób: 137

Modernizacja kuchni w Szkole Podstawowej nr 2 w Nowym Targu - 2009
  • Projektant: mgr inż. Jan Bryniarski - technologia,
    mgr inż. Tadeusz Świst - instalacje sanitarne,
    mgr inż. Józef Cybulski- instalacje elektryczne.

  • Wykonawca: Przedsiębiorstwo Budowlano-Usługowe "WRAAS", Nowy Targ,

  • Inspektor Nadzoru: inż. Tomasz Łach

  • Koszt inwestycji: 349 968 zł.

  • Przekazanie placu budowy: 22 czerwca 2009 r.

  • Planowany termin zakończenia inwestycji: 31 sierpnia 2009r.

Modernizacją objęta jest szkolna stołówka i kuchnia z zapleczem magazynowo-socjalnym w budynku Szkoły Podstawowej nr 2 przy ulicy Kopernika w Nowym Targu.

Celem remontu jest doprowadzenie pomieszczeń wraz z zapleczem oraz technologii kuchni do obowiązujących przepisów sanitarno-higienicznych i BHP a w szczególności m.in.:

  • poprawienie warunków pracy w kuchni poprzez zwiększenie powierzchni użytkowej wstępnej przygotowalni posiłków,

  • dostosowanie stanowisk obróbki wstępnej dla mięsa, warzyw i ryb do wymagań sanitarnych,

  • połączenie przygotowalni z kuchnią czystą poprzez okno podawcze a zmywalnię z wydawalnią poprzez szafę przelotową,

  • wymianę trzonu kuchennego węglowego na gazowy i elektryczny,

  • zwiększenie liczby blatów roboczych,

  • dostosowanie linii technologicznej przygotowywania posiłków do wymagań sanitarnych,

  • modernizacja wewnętrznych instalacji: wod-kan, elektrycznej i wentylacji mechanicznej,

  • wymiana starych kaloryferów na higieniczne,

  • montaż separatora tłuszczu.

Zostanie także podniesiona estetyka pomieszczeń poprzez zastosowanie odpowiednich materiałów wykończeniowych.

Aktualizacja: 18-09-2009r.
Oglądane: 8150 razy

Print Wersja do druku
Inne podstrony z tej kategorii:








Urząd Miasta Nowy Targ, 34-400 Nowy Targ ul. Krzywa 1, tel. 18 2611200
© 2009 Informatyka - Jeżeli widzisz błąd na stronie napisz o tym do nas
Polityka cookies i innych podobnych technologii
Klauzula informacyjna RODO
Deklaracja Dostępności
SLE